joi, 11 martie 2010

PAPI NEWS: Iarna nu-i ca vara! (articol)



Parafrazandu-l pe Presedintele tarii, putem spune ca iarna dintre anii 2009-2010 a fost una extrem de bogata in evenimente, si se vede totusi ca nu ar da semne sa ne paraseasca asa usor in conditiile in care azi 11.Martie.2010 In judetul Calarasi este avertizare ”Cod Galben” de ninsori si vant puternic.
Deszapezirea celor 7 sate componente ale Comunei Sarulesti, Judetul Calarasi a costat 31 600 lei sau mai exact 316 milioane lei vechi din bugetul Primariei Sarulesti, iar aceasta suma este una foarte mare raportata la bugetul local, si astfel Dl Niculae Ghedzira Primarul Comunei Sarulesti transmite un mesaj locuitorilor comunei:
Locuitorii comunei ar trebui sa inteleaga ca nu intotdeauna am avut posibilitatea sa intervenim asa cum si-ar fi dorit fiecare. Au aparut situatii in care veneau solicitari concomitente din toate satele privind ajutorul pe care ar ar fi trebuit sa-l acordam cetatenilor deszapezind principalele cai de acces. Ultimul viscol , ne-a solicitat la maxim deoarece tocmai in acea perioada doua femei au trebuit sa nasca, una in Sarulesti Sat iar cealalta in Solacolu, un cetatean din Sarulesti Gara a facut o pareza si a trebuit transportat la spital, o femeie si-a rupt piciorul si multe asemenea evenimente petrecute intr-un moment in care natura se dezlantuise. O mare parte din deszapezire s-a efectuat cu utilajul primariei , iar atunci cand situatia a devenit disperata am mai inchiriat inca un utilaj pentru a asigura eficienta activitatilor.
Cetatenii nemultumiti ar trebui sa stie ca pentru a deszapezi sapte sate si in acelasi timp si drumurile judetene iti trebuie resurse importante pe care primaria nu le-a avut tot timpul la indemana. In cateva cazuri a intervenit si firma Astaldi care ”a pus umarul” si ne-a ajutat. Cu toate acestea, au ramas anumite sate, zile la rand inzapezite, fapt ce a produs nemultumirea si ingrijorarea multor cetateni. Ceea ce este mai greu de inteles este faptul ca in ciuda avertismentelor lansate, oamenii s-au hazardat si au plecat cu masinile sau pe jos, pe drumul care se stia ca nu sunt deszapezite in timpul viscolului, generand astfel situatii greu de gestionat si periculoase pentru viata lor.
Un rol important in aceasta perioada l-a avut si Politia Locala care prin competenta si profesionalism a rezolvat multte din cazurile aprute in timpul viscolului. La fel putem spune si de ISU Calarasi fara de care nu am fi putut sa transportam cetatenii cu probleme mediacale la spital.
Primarul spune ca o asemenea iarna nu a mai fost in Sarulesti de multi ani. S-au consumat insa multe din resursele existente si crede ca datorita cheltuielilor facute cu deszapezirea, o parte din drumurile comunei nu se vor bucura de atentia planificata pentru reparatii. Le mai transmite cetatenilor parerea de rau, pentru ca in anumite situatii nu a putut sa-i ajute pe acestia atat de repede cum isi doreau ei.
A fost o iarna grea!

Articol redactat de Dan Vasile Administrator RECL Sarulesti
Preluat din ziarul local SEMNAL de Sarulesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu