luni, 29 martie 2010

Timp Liber - O carte pe sptamana.

                                                             O Carte pe saptamana
P.A.P.I va prezinta saptamanal o carte.
Fiindca tot ce ne dorim este ca voi sa va simtiti cat mai bine alaturi de noi.


P.C Cast
Kristin Cast

SEMNUL
Editura LITERA


      Zoey Redbird este o adolescentă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoala de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa. Dezamăgită de prieteni, plină de îndoieli şi de nesiguranţă, puştoaica nu o are alături decât pe bunica Redbird, al cărei sânge cherokee îl poartă şi ea în vine.

     Ajunsă în Casa Nopţii, locul transformării ei în vampir adevărat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenţă, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calităţile şi îi vor desăvârşi în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevăraţi şi un loc căruia, în sfârşit, să îi aparţină.



P.C. Cast este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica sa, Kristin Cast, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie.

Vândut deja în peste 6 milioane de exemplare, primul roman din Casa Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional!

Alte aventuri ale rebelei adolescente urmează în curând, în volumele Trădarea şi Aleasa.
 
 
Spor la lectura!
 
Cartea poate fi achizitionata prin serviciul e-commerce in cadrul PAPI.
Va asteptam


Nota:
Cartile sunt scoase la vanzare de edituri sau librarii online.
PAPI nu vinde aceste carti ci doar va indruma catre magazinele online prin serviciul e-commerce pus la dispozitie.

marți, 16 martie 2010

Sarulesti. Prezentare

     Comuna este alcătuită din 7 sate: Săruleşti Gară, Săruleşti Sat, Sănduliţa, Măgureni, Polceşti, Solacolu, Sătucu.

Accesul în comună se realizează pe drumul naţional DN 3. Comuna se află la 22 de km faţă de autostradă.
Suprafaţa totală a comunei este de 7386 ha.

Infrastructura:
- comunicarea se realizează cu ajutorul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă;
- comuna dispune o groapă de gunoi pentru depozitarea deşeurilor.

  
  Prima atestare istorica a comunei Sarulesti dateaza din anul 1836 (conform unei harti militare austriece), document din care reiese faptul ca la vremea respectiva existau spatii locuite de sine-statatoare (patru sate), aparute ca urmare a faptului ca in aceasta zona era organizat un spatiu de popas, unde solii sositi din Imperiul otoman se opreau pentru odihna, cu o zi inainte de a ajunge in capitala tarii, Bucuresti.
     Locul respectiv a primit denumirea de “Sulimanu”, denumire preluata ulterior de satul care s-a creat in jurul acestui loc de popas.
Comuna preia denumirea de < Sarulesti >>, mai tarziu, ca urmare a faptului ca s-a situat pe traseul parcurs de negustorii de sare, care transportau aceasta marfa spre Dunare si Marea Neagra.

     Structura administrativa a comunei Sarulesti se compune din 7 sate: Sarulesti Gara, centru administrativ si satele apartinatoare Sandulita, Sarulesti Sat, Magureni, Polcesti, Solacolu si Satucu.

Teritoriul administrativ al comunei Sarulesti se invecineaza cu:
- comuna Sohatu, la nord si vest;
- comuna Gurbanesti, la sud si vest;
- comuna Nicolae Balcescu, in sud si est;
- comuna Ileana, la nord si est;
- comuna Tamadau, in nord

vineri, 12 martie 2010

PAPI School Drive, campanie RECL Sarulesti

                                                    P@PI SCHOOL DRIVE

   




  Dupa cum probabil stiti proba teoretica a examenului auto se sustine pe calculator, fapt ce a starnit numeroase controverse in judetul nostru dat fiind faptul ca lumea se sperie de pc, nestiind sa-l foloseasca, exact aceasi problema o intampina si cetatenii Comunei Sarulesti.
Teama de calculator ii sperie atat de tare incat multi adolescenti si nu numai, evita sa se mai inscrie la scolile de soferi .

       In realitate sistemul este mult mai simplu, deoarece PC-ul din sala de examinare este foarte simplu de utilizat , acesta neavand tastatura si mouse.



Calculatorul din salile de examinare sunt compuse dintr-un monitor tip TOUCH SCREEN foto1. (Ecran tactil) , si un cititor de coduri de bare situat in partea inferioara a monitorului                        (foto2)

         Acum daca ati citit randurile de mai sus si v-a mai disparut din teama pentru ”fiorosul calculator”, tin sa va anunt ca nu este suficient sa te familiarizezi cu el , ci trebuie sa si stapanesti suficient de bine notiunile de legislatie rutiera.
In acest sens PAPI Sarulesti a initiat inca din anul 2009 campania ”PAPI School Drive” , care consta in furnizarea notiunilor de legislatie rutiera si simularea examenului teoretic auto, online.
        Astfel oricine doreste sa faca simularea examenului pentru dobandirea permisului auto, o poate face lejer in Punctul de Acces Public la Informatie Sandulita, Comuna Sarulesti.

Programul de simulare a examenului auto contine intrebarile din legislatie prezente in testul real si sunt furnizate prin serviciul ”teste online” a Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor. 

Astfel daca vrei sa-ti testezi cunostintele la PAPI vei gasi o sala echipata, ambient placut si personal gata sa-ti ofere ajutorul si suportul necesar.

Va asteptam!
0242 646 333
Luni-Joi H 8:00 - 16:00
recl.sarulesti@gmail.com
Sat Sandulita
Com Sarulesti
Jud Calarasi

joi, 11 martie 2010

Vine vine ..Primavara!!! ... Oare??

Toata lumea a astptat cu nerabdare luna Martie, luna in care vine primavara, prilej de bucurie, timp cald, poti sa umbli ceva mai lejer imbracat si sa nu uitam ca este luna martisorului prilej de bucurie pentru persoanele drage,mame, iubite, prietene, colege de munca sau de clasa...


Pana acum toate bune si frumoase, pacat ca primavara a venit la noi decat calendaristic fiindca realitatea de afara este cu totu alta, intai ploi (nimic anormal daca stam un pic sa ne gandim, doar este sezonul lor), apoi temperaturi in scadere (ei dar nu o fi foc acum pentru 1, 2 grade in minus acum...) dar cand temperatura de afara este cu cel putin 6 grade mai scazuta decat in mod normal deja incepi sa-ti pui intrebari.

Se pare ca iarna nu prea are degand sa ne paraseasca prea curand din moment ce afara ninge intruna, si Sarulesti-ul se afla in zona de cod galben pentru ninsori si intensificari ale vantului.

Si sa vedem acum ce zic meteorologii:



Avertizare cod galben, valabil pana azi (n.r 11.03.2010) ora 20.

Vantul va avea intensificari viscolind ninsoarea si se va depune un strat nou de zapada.

Temperatura minima 11.03.2010: -3 Grade

Temperatura maxima 11.03.2011: 3 Grade



Starea drumurilor:

Sarulesti – Calareti (DJ 303) – se circula in conditii de iarna, posibil depuneri de polei peste noapte

recomandam soferilor sa conduca prudent.

DN 3 – circulatia se desfasoara in conditii normale

Primaria Comunei Sarulesti incearca sa rezolve problema infractionalitatii.



Primaria Comunei Sarulesti incearca sa rezolve problema infractionalitatii!
Prefectura, Parchetul, Jandarmeria, Primaria, Politia si cetatenii cauta impreuna solutii....

Primaria Comunei Sarulesti a organizat o intalnire dezbatere publica, pe tema ”Prevenirea si combaterea infractionalitatii in comuna Sarulesti”. La intalnire au fost invitati si participat reprezentantii Prefecturii Jud. Calarasi, ai Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu-Gara, ai Agentiei Teritoriale pentru Ordine Publica, ap Politiei Judetene, ai Jandarmeriei, si Politiei Orasului Fundulea, Politiei TF Lehliu-Gara si ai Postului de Politie Sarulesti impreuna cu numerosi cetateni ai comunei. Au fost deasemenea prezente si cadre didactice.
Cu aceasta ocazie s-au reunit pentru prima oara in jurul aceleiasi mese reprezentanti ai cetatenilor care au avut de suferit ca urmare a infractionalitatii existente pe plan local si reprezentantii institutiilor abilitate sa previna si sa combata infractionalitatea.
Primaria a impreuna cu invitatii au facut un apel catre cetatenii comunitatii sa dea dovada de solidaritate si sa nu inchida ochii la ceea ce se intampla in jurul lor, sfatuindu-i sa ia atitudine si sa-si mentina plangerile facute impotriva infractorilor. In acest sens Primaria este pregatita sa-i sustina si sa le ofere consultanta si consiliere de la caz la caz.

D.V
recl.sarulesti@gmail.com

PAPI NEWS: Iarna nu-i ca vara! (articol)



Parafrazandu-l pe Presedintele tarii, putem spune ca iarna dintre anii 2009-2010 a fost una extrem de bogata in evenimente, si se vede totusi ca nu ar da semne sa ne paraseasca asa usor in conditiile in care azi 11.Martie.2010 In judetul Calarasi este avertizare ”Cod Galben” de ninsori si vant puternic.
Deszapezirea celor 7 sate componente ale Comunei Sarulesti, Judetul Calarasi a costat 31 600 lei sau mai exact 316 milioane lei vechi din bugetul Primariei Sarulesti, iar aceasta suma este una foarte mare raportata la bugetul local, si astfel Dl Niculae Ghedzira Primarul Comunei Sarulesti transmite un mesaj locuitorilor comunei:
Locuitorii comunei ar trebui sa inteleaga ca nu intotdeauna am avut posibilitatea sa intervenim asa cum si-ar fi dorit fiecare. Au aparut situatii in care veneau solicitari concomitente din toate satele privind ajutorul pe care ar ar fi trebuit sa-l acordam cetatenilor deszapezind principalele cai de acces. Ultimul viscol , ne-a solicitat la maxim deoarece tocmai in acea perioada doua femei au trebuit sa nasca, una in Sarulesti Sat iar cealalta in Solacolu, un cetatean din Sarulesti Gara a facut o pareza si a trebuit transportat la spital, o femeie si-a rupt piciorul si multe asemenea evenimente petrecute intr-un moment in care natura se dezlantuise. O mare parte din deszapezire s-a efectuat cu utilajul primariei , iar atunci cand situatia a devenit disperata am mai inchiriat inca un utilaj pentru a asigura eficienta activitatilor.
Cetatenii nemultumiti ar trebui sa stie ca pentru a deszapezi sapte sate si in acelasi timp si drumurile judetene iti trebuie resurse importante pe care primaria nu le-a avut tot timpul la indemana. In cateva cazuri a intervenit si firma Astaldi care ”a pus umarul” si ne-a ajutat. Cu toate acestea, au ramas anumite sate, zile la rand inzapezite, fapt ce a produs nemultumirea si ingrijorarea multor cetateni. Ceea ce este mai greu de inteles este faptul ca in ciuda avertismentelor lansate, oamenii s-au hazardat si au plecat cu masinile sau pe jos, pe drumul care se stia ca nu sunt deszapezite in timpul viscolului, generand astfel situatii greu de gestionat si periculoase pentru viata lor.
Un rol important in aceasta perioada l-a avut si Politia Locala care prin competenta si profesionalism a rezolvat multte din cazurile aprute in timpul viscolului. La fel putem spune si de ISU Calarasi fara de care nu am fi putut sa transportam cetatenii cu probleme mediacale la spital.
Primarul spune ca o asemenea iarna nu a mai fost in Sarulesti de multi ani. S-au consumat insa multe din resursele existente si crede ca datorita cheltuielilor facute cu deszapezirea, o parte din drumurile comunei nu se vor bucura de atentia planificata pentru reparatii. Le mai transmite cetatenilor parerea de rau, pentru ca in anumite situatii nu a putut sa-i ajute pe acestia atat de repede cum isi doreau ei.
A fost o iarna grea!

Articol redactat de Dan Vasile Administrator RECL Sarulesti
Preluat din ziarul local SEMNAL de Sarulesti.

miercuri, 10 martie 2010

Ce este proiectul Economia Bazata pe Cunoatere?


În România, în cadrul unui studiu al emergenţei economiei bazată pe cunoaştere, întocmit de Banca Mondială în perioada de pre-aderare (2003), au fost propuse o serie de politici economice capabile sa reducă decalajele identificate in raport cu standardele europene şi internaţionale. In acest context, o echipă de experţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei au elaborat documentaţia proiectului Economia bazată pe Cunoaştere, proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România (în limba engleză Knowledge Economy Project sau KEP, în varianta prescurtată a jargonului de lucru) şi au obţinut un împrumut în valoare de 60 mil USD de la Banca Mondială, cu o participare din partea Guvernului României, de 9,4 mil.USD.
In esenţă, proiectul, programat să se desfăşoare între anii 2006 si 2010, se adresează spaţiului rural si mic urban (oraşe cu o populaţie mai mică de 30000 locuitori), acolo unde nu exista acces la informaţie digitală si, prin urmare, nici competenţe de a o folosi şi exploata. Mediile în care s-a investit şi încă se investeşte în crearea de competenţe sunt cele care pot concura la dezvoltarea locală, producând schimbări de natură să transforme societăţile comunitare în centre economic sustenabile şi social competitive - cultură, educaţie, administraţie locală şi mediul de afaceri.
Prin urmare, o viziune multisectorială, a cărei miză este, de fapt, ştiinţa cu care grupurile de audienţă vor şti să obţină informaţia, s-o folosească inteligent şi să producă, mai departe, cunoaştere pe care s-o transforme în profit. În termeni practici, acest profit se traduce printr-o varietate de rezultate care îmbunătăţesc calitatea vieţii: competenţe, timp, competitivitate, bani, experienţă, dezinhibiţii, deschidere, drepturi egale etc.
Partea frumoasă a unei poveşti complicate, cum este proiectul nostru, este că, odată ce beneficiarii lui deprind ştiinţa de a folosi instrumentele necesare, nu mai este nevoie de intervenţii externe pentru a menţine trează nevoia creată. Ei înşişi vor constitui relee de dezvoltare. Este un proces ireversibil de schimbare culturală, care creează o reţetă aplicabilă la nivelul întregii societăşi rurale si mic-urbane.

Ce înseamnă economia bazată pe cunoaştere?



Informaţie mai bună, canale potrivite pentru a o disemina şi a ajunge la ea, participare in toate nivelurile sociale, utilizatori educaţi, resurse eco-eficiente, investiţie în capitalul social, conectivitate şi infrastructură competitivă, costuri mai mici, eficienţă mai mare, servicii publice inteligente, incluziunea socială, un acces direct si colaborare la piaţa globală de conţinut (inteligenţa colectivă), sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dezvoltarea domeniului cercetării pentru inovarea continuă a capitalului de cunoaştere. Cu alte cuvinte - folosirea tehnologiilor cunoaşterii pentru a produce beneficii economice.
Obiectivul final al unei economii bazate pe cunoaştere este creşterea produsului intern brut, prin investiţia în capitatlul uman care, cu ajutorul tehnologiei informaţiei şi al instruirii, învaţă să genereze şi să exploateze cunoaşterea.
Organizaţiile continentale şi pan-continentale pentru care dezvoltarea socială şi economică a ţărilor si regiunilor defavorizate este un obiectiv important, aşa cum sunt Banca Mondială si Uniunea Europeană, adresează importante programe de cercetare unei înţelegeri mai bune a nevoilor lumii post-moderne. Rezultatele acestor programe au identificat soluţii si recomandări pe care sunt construite politicile europene si internaţionale.
Tratatul de la Lisabona (2007), ratificat de toate ţările membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, iniţiativa i2010 şi Declaraţia de la Riga (2006) sunt documentele care asigură cadrul trecerii de la societatea informaţională la societatea cunoaşterii. Un manifest si, totodată, important studiu si plan strategic, este agenda politică a următorilor cinci ani pentru „ viitoarea societate europeană a cunoaşterii”, întocmită, in septembrie 2009, de Ministerul Comunicaţiilor din Suedia, ţară care deţine şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Economia bazată pe Cunoaştere este un concept pe care însăşi Europa încearcă, aşadar, să-l facă aplicabil culturilor ei, încercând să păstreze intactă individualitatea umană, dar redefinind societatea în ansamblul ei.
Sursa: www.ecomunitate.ro
Http://papi-sr.cabanova.ro